Friday, August 3, 2007

Коментари и действия...

Емо и Биляна

Грозно е, когато умират насилствено млади хора.
Още по-грозно е, когато това става по особено жесток начин.
Но най-грозното в този случай е, че Господа Полицаите, при престъпление извършено с такава показност и бруталност намират мъгляви доказателства, които, както изглежда от всички заинтересовани коментари по новинарските сайтове, са пълна глупост.

Още едно брутално убийство извършено по сходен начин - прободни рани в главата и разбит череп - и в същия квартал, се разкри ден по-късно с твърденията, че няма нищо общо с този случай.

Всички, които познаваме жертвите имаме някакви съмнения, догадки или информация, която може да бъде полезна за разкриване на извършителите.
За съжаление много от нас се страхуват да направят необходимото открито и пред властите. Страхуват се от полицията и някакво възмездие.

Благодарение на възможността да се коментира свободно и полуанонимно в интернет доста коментари и полезна информация могат да се намерят тук и тук на сайта на днес.бг
Именно там видях и призива за протест, който ме подтикна да направя този блог.

Относно протеста, само искам да добавя, че може би еднократно действие няма да има особен ефект, както и, че най-ефективните протести се получават при блокиране на пътища или някакъв важен ресурс.

Предния ми пост породи много коментари..

Освен този протест, всички можем да направим и някои действия, които да доведат до гласност на съмненията ни и да окажат натиск за решителни действия.

Аз ще изпратя този блог до Дневник на няколко редакционни имейла.
Моля ви, всеки от вас да помисли и да прати на някого или някой от медии, познати в чужбина, който има време и възможност да напише
нещо резюмирано на английски и да го пусне тук и после да се разпрати до различни международни асоциации ето някои адреси постнати от някой в коментарите:

internacionalni asocijacii za zastita na covecki prava:
- www.iaohra.org
- www.amnestyinternational.org
- www.soroptimistinternational.org/
- www.hrni.org
- www.humanrightsusa.org
- www.abo.fi
- www.khr.org

също и някой студент да обърне внимание на тия думи:

Dajte masovna organizacija po studentskite domovi! Tamo ima nogu Makedonci sto sam sigurno deka ke Ve poddrzat i ke Vi pomognat da protestirate i da se soberete pove4e!
...


От днес.бг прочетох следното:

78. - 02.08 18:15 - Лоби
От: anti-narko
В нормалните държави хората не стоят с кръстени ръце. Обединяват се в лобита и упражняват натиск за да се подобрява системата. Това е повод за едно лоби в България и то би постигнало много. Малко ли са упарените? Просто трябва да си подадат ръце.

Почивайте в мир Емо и Биляна!

Goce Naunov, успех братко!
...

Точно това си мислех и аз вчера и може би е време наистина.. Пиши на мейла или в коментарите. Нека всеки споделя мнения и препоръки. Само обединени действия можем да постигнем реални резултати.

Не е нормално в Европейска държава да се извършват убийства като в Мексиканските картели.
Време е да се спре!

Ето някои от коментарите върху, които може всеки да помисли:

Dali telata im se pusteni od obdukcija?
ako se ispusteni, toa znaci deka celiot kriminalen slucaj e zatvoren i deka nema da go otvorat dokolku nema pravni dokazi i indikacii!
Tie sto ste mu bile prijateli na Emo odma odete u policija inace ovaj slucaj ke se zataska i nema nikoj pat da se doznae nisto!!!
Ako znaete koj mu e nudil na Emo da prodava od negova droga, odete i kazete na policija.
...
za da nekoj se maci do toj stepen sigurna sum deka im e trebala nekoja informacija tajna od Emo! Poradi toa i Biljana e bila maltretirana POVEKE od nego i grbot i bil skrsen, samo za da go naterat nego nesto da ispuste i da kaze so ucena deka nea - bileto- ke ja macat! I na kraj koga sa videle deka EMO najverovatno nema sto da kaze, ili ne saka, sa bile i dvajcata likvidirani!
...
Dajte masovna organizacija po studentskite domovi! Tamo ima nogu Makedonci sto sam sigurno deka ke Ve poddrzat i ke Vi pomognat da protestirate i da se soberete pove4e!
...
1. Pricina za ubistvo- Pari??: Da bile ubieni radi pari, sigurna sum deka ubijcite ke gi dobile parite i Emo i Biljana ke si gi spasile zivotite i nikomu nisto! Ama oni se mrtvi, znaci ne e radi pari! E sto e ?

2. Pricina za ubistvo: Droga??: Mozebi!
Още в коментарите...
...
ne e predpostavka deka emil prodavashe...veke e docna da se krijat tie raboti...ubjan e od idioti koj shto sakaat da go drzat pazarot samo za niv...toa e nachinot da se splashat shanadziite(dilerite koi shto prodavaat za sebe a ne za niv)
...
policiqta nemoje da ne gi znae koi sa.... are be da ne bi 100000 da sa ubiicite v bulgariq koito ubivat po tozi jestok i brutalen na4in...
...
zshtoto nqkoi vishestoq6t v policiqta pe4eli ot tova da se prodavat narkotici...za tva policiqta spored men sa poslednite hora koito biha pomognali da se razkrie tva brutalno ubiistvo...ako priemem 4e emil e ubit ot t.nar. FIRMA togava stava duma za mnogo pari i interesi i edva li istinta shte izleze naqve...
...
najverojatno i Bg policijata sa umesani u taa "zdelka" a siguren sam deka ima sansi internacionalni agencii i sojuzi da pomognat
...
незнам дали полицията , ще успее да разнищи случая , но всички които искат това да не остава така може да използвате 4-тата власт - медиите
...
poznava li nekoj od vas nekoj sho rabote u mediumite.... dajte malce pojako!


6 comments:

john doe said...

pismoto koeto pratih do dnewnik i dnes.bg:

Zdrawejte,

ot komentarite kym statiite na dnes.bg za ubijstwoto na Emil Kushew i Bilqna Naunowa, se porodi tozi blog:
http://emoibilqna.blogspot.com
tam i w komentarite kym statiite na dnes.bg ima mnogo dogadki i polezna informaciq, koqto moje da byde izpolzwana za da ne se zalowqt i nakajat ubijcite i porychitelite na towa grozno deqnie.
ulicite na Sofia i Bylgaria se prewryshtat w ulicite na Mexico i Columbia, kydeto narkokartelite izpolzwat srednowekowna jestokost za samorazprawa mejdu prestypni organizacii i za nakazwane na "prowinili se hora"..
Oficialna wersiq e pylna s wyzduh i wseki zdrawomislesht moje da widi towa.
Ne e wyzmojno Expertite w Rodnata Policia da ne wijdat po dalech ot nosa si.

Molq wi, kato oficialni medii da dadete nqkakwa glasnost na neshtata, koito stawat wseki den po ulicite s cel zagrabwane na teritoriq i pazari, s qwnoto znanie i protekciq ot dyrjawata.

blagodarq wi.

john doe said...

molq i kojto otide na protesta da prawi snimki, za da mogat da se publikuwat tuk i da se izpratqt po wyzmojno poweche medii..

Anonymous said...

kazete mi dali imase protest ili ne ...ako ne da dojdeme i nie od makedonija..

Anonymous said...

mi nqmalo e.. utre shte predloja i wzema nqkoi konkretni merki i dejstwiq, mislq da pisha i na brat i na bilqna da widim kakwo mojem da naprawim.. neshtata prosto ne mogat da ostanat taka!

Anonymous said...

Protest nqmashe zashtoto se sabrahme 4 choveka.. kakvo da vi kaja ebati smeshnicite ste sichkite!!! Samo si govorite ama ne znam dali trebva da vi obesnqvam tiq neshta che ne stavat samo s govorene. Moga samo va kaja che ste super zle!

Сибиреца said...

Anonymous said...
Искате да знаете кой ги уби ли? Ще ви кажа!
ФИЗИЧЕСКИЯТ УБИЕЦ НА ЙЕМО И БИЛЯНА Е МАРТО ЛУДИЯ (Мартин Захариев Първанов)! За съжаление това куките никога няма нито да го разкрият, нито да го признаят. Информацията е от сигурно място, а и има много логика, за тези които са запознати с фактологията на случая и с личността на Марто Лудия. Използването на каквото му попадне в ръцете като оръжие за убиване, както и мъченията, са си типично негова черта.
Вярното бойно куче на Таки беше изпратено на мисия да ликвидира Йемо, и успя. Само че Бог връща всичко, и Марто го надупчиха пред Мола в края на ноември. Понеже е огромен, не успяха да го убият. В Пирогов му извадиха единия бъбрек. В момента или е в кома или е мъртъв.
Господ ще го съди!!!

May 9, 2008 4:04 AM






е кавалняк такъв няма говориш за мартин такива неща че щи скъсам главата утрепка скапана

Contributors